Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

4 psagmena asinithista pragmata kypros inner

Ο τίτλος και μόνο συναρπάζει κάθε γνήσιο ταξιδιώτη: κι όταν λέμε γνήσιο, αναφερόμαστε στον άνθρωπο που εκμεταλλεύεται κάθε του ταξίδι για να εξερευνήσει και να βιώσει το διαφορετικό.

Και μιας και οι δουλειές ή οι διακοπές σας σάς φέρνουν σε μια από τις λιγότερο γνωστές πρωτεύουσες της Ευρώπης, τη Λευκωσία, σας έχουμε καλά νέα: παρακάτω θα βρείτε 3 cool, κρυμμένα και ασυνήθιστα πράγματα που μπορείτε – ή μάλλον πρέπει – να δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο νησί!

 

1. Το Μουσείο του Παραμυθιού

mousio parami8iou

Ανοίγοντας τις πόρτες του μόλις πέρυσι, τον Φεβρουάριο του 2017, το Μουσείο του Παραμυθιού είναι το ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν τους θρύλους και τις παραδόσεις και βρίσκουν την καθημερινότητα υπερβολικά πεζή και βαρετή.

Στόχος του Μουσείου είναι να προάγει την απίστευτη πλούσια κληρονομιά της ίδιας της Κύπρου στον τομέα των παραμυθιών και της εξιστόρησης, με παραδόσεις και μύθους από κάθε γωνιά του νησιού.

Μια μεγάλη βιβλιοθήκη στεγάζει σχεδόν κάθε λογής ιστορίες και αφηγήσεις, ορισμένες μάλιστα τυπωμένες σε εξαιρετικά παλιές, ανεκτίμητες και σπάνιες εκδόσεις. Το καλύτερο όμως χαρακτηριστικό του Μουσείου είναι τα… καμαρίνια του! Εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ή να αναπαραστήσετε τις αγαπημένες σας ιστορίες φορώντας τα υπέροχα κοστούμια του Μουσείου.

Οι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εδώ: κρυφές πόρτες σε όλη την έκταση του Μουσείου οδηγούν σε μυστικά δωμάτια με αντικείμενα που παραπέμπουν σε πασίγνωστα παραμύθια, όπως ο Αλαντίν, ο Αλή Μπαμπά και οι 40 Κλέφτες και η Σταχτοπούτα. Το Μουσείο είναι απολύτως διαδραστικό, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να ανοίγουν συρτάρια, να σπρώχνουν μοχλούς και να ενεργοποιούν μηχανισμούς που θα κάνουν τα παραμύθια των βιβλίων να ζωντανέψουν μπρος στα μάτια τους!

 

2. Τα Εγκαταλελειμμένα Μεταλλεία στο Μιτσερό

metalia kiprou

Επιβλητικά και σχεδόν στοιχειωμένα, τα μεταλλεία του Μιτσερού αποτελούν το καλύτερο ίσως παράδειγμα των χιλιετιών μεταλλευτικής ιστορίας της Κύπρου, που εξάλλου μάλλον πήρε το όνομά της από το πλούσιο σε χαλκό υπέδαφός της.

Τα μεταλλεία αποτελούν μέρος του Γεωπάρκου της UNESCO και διαθέτουν πλούτο μηχανικού και δομικού εξοπλισμού, που μπορεί να σας δώσει μια πολύ καλή εικόνα του πώς δούλευε ένα μεταλλείο του περασμένου αιώνα.

 

3. Το Μουσείο Σιδηροδρόμων της Κύπρου

mousio sidirodromwn

Κατά την πρώτη πεντηκονταετία του εικοστού αιώνα, συγκεκριμένα ως το 1951, ο Κρατικός Σιδηρόδρομος της Κύπρου μετέφερε πάνω από 7 εκατομμύρια επιβάτες και 3 εκατομμύρια τόνους αγαθών, δεμάτων και επιστολών από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη. Η ζωτική σημασία του σιδηροδρόμου για τη μεταφορά, την επικοινωνία και την οικονομική ευημερία του νησιού τον κατέστησε έναν από τους πιο αγαπημένους του θεσμούς στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.

Η αυξανόμενη χρήση του αυτοκινήτου ωστόσο, και το σύγχρονο οδικό δίκτυο που σύντομα επεκτάθηκε σε όλο το νησί οδήγησαν τελικά στο κλείσιμο του Σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα στις 31 Δεκεμβρίου του 1951, η Μηχανή Υπ. αριθμ. 1, που είχε μετακινήσει και τα πρώτα βαγόνια συρμού το 1905, ξεκίνησε το θλιβερό τελευταίο ταξίδι του Κρατικού Σιδηροδρόμου από τον Σταθμό της Λευκωσίας.

Ο Σταθμός της Ευρύχου, που στεγάζει το σημερινό Μουσείο του Κρατικού Σιδηροδρόμου, είχε εγκαταλειφθεί ήδη από τη δεκαετία του 1930, λόγω των χαμηλών εσόδων που απέφερε. Τον Σεπτέμβριο του 2016, όμως, άνοιξε ξανά τις πόρτες του ανανεωμένο και μοντέρνο, στεγάζοντας εκατοντάδες ενδιαφέροντα εκθέματα και πλήθος οπτικού υλικού που απεικονίζει τη μοναδική ιστορία του Κυπριακού Συρμού.

 

Η Κύπρος είναι μαγευτικό μέρος που έχει πολλά να δώσει στον παθιασμένο ταξιδιώτη και τον σύγχρονο επισκέπτη.

Κλείστε τώρα τη διαμονή σας στο Ξενοδοχείο Σεμέλη και βρείτε την άνετη, ξεκούραστη βάση που χρειάζεστε για την εξερεύνησή σας!

kleise diamoni

Categorias del Blog:

wedding area espanol