Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Η διατροφή μας το καλοκαίρι πρέπει να αποτελείται από ελαφρύτερες μτροφές που μας ενυδατώνουν και μας χορταίνουν χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας.

Με το καλοκαίρι να εκτοξεύει τον υδράργυρο στα ύψη, ο οργανισμός μας παλεύει να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα λόγω της ζέστης επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και οι καλοκαιρινές λιχουδιές, όσο υπέροχες και αν είναι, δεν αφομοιώνονται από το πεπτικό μας σύστημα τόσο εύκολα όσο τον χειμώνα. Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που παρόλο που ο καθαρός αέρας και η φύση ανοίγουν την όρεξη, δύσκολα μπορούμε να καταναλώσουμε τις ίδιες ποσότητες φαγητού και νιώθουμε πολύ πιο εύκολα φουσκώματα και δυσπεψία.   

Με αυτό στο μυαλό, η διατροφή μας το καλοκαίρι πρέπει να αποτελείται από ελαφρύτερες και πιο δροσερές προτάσεις που μας ενυδατώνουν και μας χορταίνουν χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. 

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές έχουμε ανάλαφρους, υγιεινούς αλλά και γευστικούς συνδυασμούς που δεν μας βαραίνουν και μας χαρίζουν ενέργεια!

  • Αυξάνουμε την κατανάλωση θαλασσινών και ψαριών

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους και συμπληρώνουν ιδανικό το ιδανικό διατροφικό μοντέλο για το καλοκαίρι. Πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, φώσφορο και πρωτεΐνες, ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και δεν απορροφώνται εύκολα από το στομάχι. Προτιμήστε τα αφρόψαρα (γαύρο, σαρδέλα, μαρίδα) ή ψάρια βιολογικών καλλιεργειών για να αποφύγετε τα βαρέα μέταλλα που μπορεί να περιέχουν. 

inner 1 1

  • Καταναλώνουμε όσπρια

Τα όσπρια πρέπει να καταναλώνονται 1-2 φορές την εβδομάδα, καθώς περιέχουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες. Η συστηματική ένταξή τους στη διατροφή μειώνει τη χοληστερίνη και ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Προτιμήστε την κατανάλωσή τους το μεσημέρι που ο οργανισμός μπορεί να τα επεξεργαστεί καλύτερα.  

  • Αποφεύγουμε τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης

Η επεξεργασμένη ζάχαρη αποτελεί εχθρό της υγείας μας όλο τον χρόνο. Ειδικά όμως το καλοκαίρι μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες που αυξάνουν το σωματικό μας βάρος και σαν μην έφτανε αυτό, δημιουργεί και κατακράτηση υγρών. Αν θέλετε απαραίτητα να μην την αποχωριστείτε, αντικαταστήστε την με φρούτα ή γλυκαντικά υποκατάστατα. 

  • Επιλέγουμε πιο δροσερές τροφές

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με φρούτα και λαχανικά που προσφέρουν δροσιά και απόλαυση στις μέρες μας. Το πεπόνι, το καρπούζι, ο ανανάς, η ντομάτα, το αγγούρι, αλλά και τα σταφύλια πρωταγωνιστούν, διαθέτοντας υψηλό ποσοστό νερού αλλά και φυτικών ινών που ωφελούν το έντερό μας. Η πλούσια ενυδάτωση που χαρίζουν είναι ευεργετική για αυτή την τόσο ζεστή εποχή του χρόνου που ο οργανισμός μας χάνει τόσα υγρά και ηλεκτρολύτες μέσω και του ιδρώτα. Με την κατανάλωση λοιπόν αυτών των δροσερών απολαύσεων αποφεύγουμε τον κίνδυνο και των γαστρίτιδων αλλά και της αφυδάτωσης.

  • Επιλέξτε εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, τα φρούτα και τα λαχανικά που ωφελούν περισσότερο τον οργανισμό μας είναι αυτά που βρίσκονται στην εποχή τους, αλλά και έχουν μεγαλώσει με βιολογικές μεθόδους. Καταναλώνοντάς τα σχεδόν ταυτόχρονα με τη στιγμή που βγαίνουν από το χωράφι, εξασφαλίζουμε πως η διατροφική τους αξία είναι στον μέγιστο βαθμό. Αν τα βρίσκετε λιγάκι τσιμπημένα… στην τιμή, δεν είναι κακή ιδέα να ξεκινήσετε το δικό σας μικρό ή μεγάλο βιολογικό μποστάνι με αυτούς τους καλοκαιρινούς θησαυρούς.

estiatorio 1

Και το καλοκαίρι, λοιπόν, το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής παραμένει στόχος για την υγεία αλλά και την απόλαυσή μας. Και όπως είδαμε, με λίγη προσοχή στο ποιες τροφές καταλήγουν στο πιάτο μας, μπορούμε να νιώθουμε ταυτόχρονα χορτάτοι αλλά και υγιείς.

Στο εστιατόριο DEMETRA του SEMELI HOTEL θα βρείτε εξάλλου ευφάνταστες καλοκαιρινές γαστρονομικές συνθέσεις που βασίζονται απόλυτα στη μεσογειακή διατροφή. Οι διακεκριμένοι σεφ του εστιατορίου δημιουργούν light μενού που δεν θα χορταίνετε να δοκιμάζετε, έτσι ώστε να απολαύσετε το καλοκαίρι σας χωρίς να στερείστε τη γεύση, αλλά και χωρίς να επιβαρύνετε την υγεία σας!

Categorias del Blog:

wedding area espanol