Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Είτε λατρεύεις τη γυμναστική, είτε τη χρειάζεσαι επειγόντος για λόγους αισθητικής και υγείας, πρέπει να θυμάσαι πως είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ευχάριστη όταν γίνεται σωστά!

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις πέντε πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί όταν γυμνάζονται – ίσως κι εσύ! 

Αποκλειστικά Πρωί

1. Γυμνάζεσαι Αποκλειστικά το Πρωί

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στη γυμναστική είναι ότι η σωματική άσκηση είναι πραγματικά αποτελεσματική το πρωί.

Στην πραγματικότητα, η ιδανική ώρα άσκησης καθορίζεται για τον κάθε άνθρωπο από διάφορους παράγοντες, όπως το καθημερινό του πρόγραμμα, το ωράριο εργασίας του, ο αριθμός και ο χρόνος των γευμάτων του, το είδος της άσκησης που προτιμά κ.ά.

Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η διάθεση του κάθε ατόμου: ορισμένοι είναι εκ φύσεως πρωινοί τύποι, ενώ άλλοι έχουν μεγαλύτερη όρεξη τις βραδινές ώρες. Η όρεξη καθορίζει συχνά την ένταση και το ύψος των επιδόσεων. Συνεπώς, αν πιέζετε το σώμα και το μυαλό σας να γυμναστεί σε ώρες τις οποίες δεν έχει την κατάλληλη διάθεση, ή θα έχει μειωμένες επιδόσεις, ή θα σταματήσετε σύντομα τη γυμναστική. 

Αυτό που πρέπει απλά να θυμάστε, αν να μην γυμνάζεστε πολύ αργά το βράδυ, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Κατά τα άλλα, μπορείτε να κάνετε τη γυμναστική σας όποτε αισθάνεστε εσείς ότι είναι καλύτερο.

Ασφαλέστερη Επιλογή

2. Προτιμάς τα Μηχανήματα ως Ασφαλέστερη Επιλογή

Είναι αλήθεια ότι για έναν αρχάριο, τα μηχανήματα ενδυνάμωσης μπορεί να είναι ασφαλέστερη επιλογή από τα ελεύθερα βάρη – μόνο όμως αν το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί με βάση τον δικό του σωματότυπο.

Κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, είναι ότι κάθε μηχάνημα σχεδιάζεται με συγκεκριμένο σωματότυπο υπόψη, ο οποίος, συνήθως είναι αντρικός. Φυσικά, ένα γυμναστήριο κατάλληλα εξοπλισμένο θα έχει μηχανήματα που μπορούν να ρυθμιστούν στον σωματότυπο του κάθε αθλούμενου, αλλά αυτό δεν πρέπει να το παίρνετε ως δεδομένο! 

 

3. Γυμνάζεσαι σε Ζεστό Περιβάλλον… για να Κάψεις Θερμίδες!

Ας το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: η θερμοκρασία του δωματίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αριθμό των θερμίδων που θα κάψεις! Το μόνο στο οποίο ίσως βοηθήσει είναι να ζεσταθούν πιο γρήγορα οι μύες σου!

Ομάδα

4. Αποφεύγεις να Γυμνάζεις Διαδοχικά την Ίδια Μυϊκή Ομάδα

Αυτό είναι όντως μια καλή συνήθεια, αλλά μόνο για όσους κάνουν κάθε μέρα γυμναστική. Ένα άτομο το οποίο γυμνάζεται μέρα παρά μέρα ή κάθε δύο ή τρεις μέρες, έχει ήδη ξεκουράσει τους μυς του και δεν υπάρχει πρόβλημα αν χρησιμοποιεί ξανά την επόμενη φορά που θα γυμναστεί την ίδια μυϊκή ομάδα.

Γενικά, ωστόσο, προσπάθησε να γυμνάζεις ολόκληρο το σώμα σε κάθε σου προπόνηση, ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξεις να επικεντρωθείς κάθε φορά σε μία συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα.

 

5. Γέρνεις το Σώμα Μπροστά στο Ελλειπτικό για πιο Σφιχτούς Γλουτούς

Στην πραγματικότητα, αυτή η στάση δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις καύσεις του σώματος ούτε το σμίλευμα των γλουτών, ενώ μπορεί να προκαλέσει σε κάποιες περιπτώσεις και τραυματισμό στη μέση και το μετατάρσιο.

Αντίθετα, διατηρώντας όρθια στάση διασφαλίζεις την κατάλληλη ευθυγράμμιση και εξισορρόπηση του μυοσκελετικού σου συστήματος και, συνεπώς, πολύ καλύτερα αποτελέσματα για το σώμα σου!

 

Στο Semeli Hotel, θα βρεις μηχανήματα γυμναστικής τελευταίας τεχνολογίας, personal trainers που θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς σωστά, καθώς και ένα υπέροχο, φιλόξενο περιβάλλον!

Μάθε περισσότερα πατώντας εδώ!

Categorias del Blog:

wedding area espanol