Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Οι ανασκαφές στο νησί μας έχουν φέρει στο φως χιλιάδες ανακαλύψεις. Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε τα 5 καλύτερα μουσεία που μπορείς να επισκεφθείς.

Η Λευκωσία είναι μια από τις ξεχωριστές σε χαρακτήρα πρωτεύουσες της Ευρώπης, με μεγάλη ιστορία και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Μια πόλη σαν αυτή αναμφίβολα έχει δεκάδες χώρους ιστορίας και πολιτισμού, όπως μουσεία, γκαλερί και εκθέσεις. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε τα 5 καλύτερα, ή έστω δημοφιλέστερα, μουσεία της Λευκωσίας, όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να μάθει περισσότερα για το νησί και την ιστορία του.

inner 03

 

1) Λεβέντειος Πινακοθήκη

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη μετά ήδη 8 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί τη δημοφιλέστερη έκθεση έργων τέχνης στην πόλη.

Στη συλλογή της περιλαμβάνονται πάνω από 800 έργα Κυπρίων, Ελλαδιτών και Ευρωπαίων καλλιτεχνών, του 19ου και του 20ου αιώνα, περιλαμβανομένων διεθνώς διάσημων ζωγράφων, όπως ο Φρανσουά Μπουσέ, ο Ρενουάρ και ο Μονέ.

 

2) Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο είναι ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της πόλης.

Στεγάζει εκθέματα που αφηγούνται γλαφυρά την ιστορία και την κοινωνική ανάπτυξη της Λευκωσίας από την Χαλκολιθική περίοδο (3900 π.Χ.) έως τον 21ο αιώνα. Η εντυπωσιακή οργάνωση των εκθεμάτων του το ανέδειξε το 1991 «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς», δύο μόλις χρόνια μετά τα εγκαίνιά του.

inner 01

 

3) Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1937 και στεγάζεται στους χώρους του Παλαιού Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, σε ένα κτίριο 500 και πλέον ετών.

Το ίδιο το κτίριο, με τις εντυπωσιακές του καμάρες και τις βυζαντινές και φράγκικες τοιχογραφίες του, αποτελεί το πιο εντυπωσιακό έκθεμα του μουσείου.

Στις συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνονται ανεκτίμητης αξίας έργα υφαντικής, αγγειοπλαστικής, κεντητικής, μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, καλαθοπλεκτικής, δερματοτεχνίας και λαϊκής ζωγραφικής, όπως επίσης φορεσιές, δαντέλες, γεωργικά εργαλεία, εργαλεία υφαντικής κ.ά.

 

4) Μουσείο Παραμυθιού

Ένας πραγματικά ονειρικός χώρος, το Μουσείο Παραμυθιού προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μύθοι και θρύλοι αποκαλύπτουν μια εναλλακτική πραγματικότητα που έχει να μας διδάξει πολλά για την πραγματική ζωή, μέσα από συναρπαστικά διαδραστικά εκθέματα.

Σκοπός των δημιουργών του Μουσείου είναι η διάσωση και διάδοση παραμυθιών, θρύλων, μύθων και παραδόσεων από την Κύπρο και την Ελλάδα, αναδεικνύοντας παράλληλα την οικουμενικότητα των παραμυθιών, καθώς και την έμπνευση αγάπης για τα βιβλία σε μικρούς και μεγάλους.

 

5) Κυπριακό Μουσείο

Το Κυπριακό Μουσείο είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο αρχαιολογίας στην Κύπρο, στεγάζοντας εκθέματα που ξεκινούν ήδη από τα προϊστορικά χρόνια και καταλήγουν στην ύστερη αρχαιότητα.

Η Κύπρος έχει τόσο μεγάλη ιστορία, και οι πολυάριθμες ανασκαφές έχουν φέρει στο φως τόσες χιλιάδες κτερίσματα και τεχνουργήματα, ώστε μόνο ένα μικρό ποσοστό τους μπορεί να εκτεθεί στις αίθουσες του μουσείου. Παρ’ όλα αυτά, ο επισκέπτης μπορεί να αντιληφθεί το μεγαλείο των πολιτισμών που ανδρώθηκαν στη μεγαλόνησο, καθώς και τα επίπεδα της ευρηματικότητας και των ανθρώπων εκείνων των εποχών.

inner 04

 

Το SEMELI HOTEL προσφέρει την πιο άνετη και πολυτελή διαμονή στη Λευκωσία, παρέχοντας κάθε άνεση που μπορεί να αναζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης.

Δείτε τα δωμάτιά μας και επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και πακέτα διαμονής! 

Blog Categories:

wedding area english