Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

inner 1 

Όσο ευχάριστη και αν είναι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί παρά να προκαλεί δημιουργικό άγχος, μιας και πρόκειται για την πρώτη δημόσια κοινωνική εμφάνιση του μωρού σας και είναι λογικό να θέλετε όλα να είναι όμορφα.  

Βασικό ρόλο κλειδί στη σωστή προετοιμασία είναι ξεκινήσετε τουλάχιστον πέντε μήνες πριν από την ημερομηνία που έχετε ορίσει. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό ώστε να τα προλάβετε όλα και να αναπληρώσετε έγκαιρα τυχόν αναποδιές που μπορεί να προκύψουν. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει εξαρχής να κάνετε μία λεπτομερή λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε αναλυτικά τους επόμενους μήνες πριν τη βάφτιση.  

Οι έμπειροι διοργανωτές του SEMELI HOTEL μοιράζονται μαζί μας τα παρακάτω χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να οργανωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα.  

 

6 μήνες πριν τη βάπτιση

6 μήνες πριν τη βάπτιση

Aρκετούς μήνες πριν το μυστήριο πρέπει να έχετε καταλήξει στο όνομα του μωρού και φυσικά να έχετε βρει τον άνθρωπο που θέλετε να γίνει ο πνευματικός πατέρας ή μητέρα του. Η επιλογή του νονού και της νονάς είναι φυσικά μία προσωπική σας υπόθεση, αλλά καλό είναι πάντα να έχετε στο μυαλό σας έναν άνθρωπο με τον οποίο έχει δοκιμαστεί η σχέση σας στο χρόνο. Κατόπιν πρέπει να περάσετε από την εκκλησία της επιλογής σας για να κλείσετε την ημερομηνία και την ώρα που θέλετε. Σημειώστε εδώ πως αν πρόκειται για εκκλησία που την προτιμούν πάρα πολλοί για παρόμοια μυστήρια, καλό είναι να κλείσετε ημερομηνία ακόμα και πριν τους έξι μήνες.  

 

5 μήνες πριν τη βάπτιση 

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να φτιάχνετε τη λίστα των καλεσμένων σας, αλλά και να επιδοθείτε στην αναζήτηση του εστιατορίου και της αίθουσας που θα φιλοξενήσει τη δεξίωση μετά την εκκλησία. Εστιάστε σε χώρους που ανταποκρίνονται άνετα στο πλήθος των καλεσμένων σας, ενώ παράλληλα διαθέτουν και πρωτόκολλα υγιεινής σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον Covid-19. Μην παραλείψετε επίσης την εύρεση του σωστού σύμφωνα με τη δική σας αισθητική φωτογράφου, γιατί οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την εκδήλωση είναι αυτά που θα σας θυμίζουν για πάντα αυτήν την ημέρα. Επομένως δώστε χαρακτηριστική προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Σε αυτό το πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα πρέπει να αποφασίσετε, επίσης, και ποιο ζαχαροπλαστείο θα αναλάβει τα κεράσματα που θα τρατάρετε τους καλεσμένους σας, όπως ζαχαρωτά, γλυκά λεμονάδες κ.ά.  

 

2 μήνες πριν τη βάπτιση

Αφού έχετε δεσμεύσει ημερομηνία και ώρα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προσκομίσετε στην εκκλησία όλα τα απαραίτητα έγγραφα από το δημοτολόγιο ή το ληξιαρχείο και να συμπληρώσετε τυχόν έντυπα που θα σας ζητηθούν. Είναι πια καιρός να οριστικοποιήσετε το θέμα της βάπτισης σύμφωνα με το οποίο θα κινηθούν οι χρωματισμοί και τα σχέδια σε προσκλητήρια, μπομπονιέρες, μαρτυρικά, διακόσμηση εκκλησίας/δεξίωσης και φυσικά στα βαπτιστικά ρούχα. Αν έχετε αποφασίσει τέλος να φτιάξετε μόνοι σας τις μπομπονιέρες, προμηθευτείτε τα υλικά σας και αρχίστε την κατασκευή των πρώτων κομματιών, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για τυχόν τροποποιήσεις. 

 

2 εβδομάδες πριν τη βάπτιση 

2 εβδομάδες πριν τη βάπτιση

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και τα πράγματα, αν έχετε ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα, τώρα είναι σχετικά πιο απλά. Όλα τα βαπτιστικά είδη πρέπει να βρίσκονται στα χέρια σας, να έχετε δώσει την τελική λίστα των καλεσμένων στην αίθουσα της δεξίωσης και φυσικά να έχετε καταλήξει στην αγορά του δώρου που θα δώσετε στο νονό ή στη νονά

 

1 μέρα πριν τη βάπτιση

Όλα είναι υπό έλεγχο και το μόνο που μπορείτε να κάνετε, πέρα από το να προετοιμαστείτε και εσείς οι ίδιοι και το μωρό για αυτή τη χαρούμενη μέρα, είναι να πραγματοποιήσετε ένα τελευταίο τηλεφώνημα επιβεβαίωσης σε εκκλησία και αίθουσα δεξίωσης. Σημαντικό είναι επίσης να αναθέσετε σε ένα άτομο της εμπιστοσύνης σας τη μεταφορά των βαπτιστικών στην εκκλησία αλλά και των δώρων που θα φέρουν οι καλεσμένοι. Μην ξεχάσετε, επίσης, να ετοιμάσετε μία τσάντα με τα στοιχειώδη πράγματα που θα χρειαστεί το μωρό (πάνες, μωρομάντηλα, κουβερτούλα, πιπίλα, κάποιο αγαπημένο του παιχνίδι). 

 

Μετά τη βάπτιση

Αν θέλετε να ακολουθήσετε το έθιμο, η παράδοση θέλει το μωρό να μην κάνει μπάνιο για τρεις ημέρες ώστε να μένει μυρωμένο και λαδωμένο με το λάδι της βάπτισης. Μέχρι να περάσουν αυτές οι μέρες μπορούμε να το καθαρίζουμε τοπικά, αλλά να κρατάμε το νερό για να το ρίξουμε είτε στη θάλασσα είτε σε κάποια γλάστρα. Μετά τη βάπτιση είναι η κατάλληλη στιγμή, τέλος, να δώσετε και το ευχαριστήριο δώρο στο νονό/νονά του νεοφώτιστου μωρού σας.  

 

O παραπάνω οδηγός βάπτισης είναι φυσικά ενδεικτικός και υπόκειται και τροποποιήσεις ανάλογα με τα δικά σας χρονοδιαγράμματα. Σε γενικές γραμμές όμως αποτελεί έναν βασικό οδηγό πλοήγησης ώστε να τακτοποιηθούν οι περισσότερες εκκρεμότητες χωρίς να τρέχετε τελευταία στιγμή. 

Στο SEMELI HOTEL, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, ανταποκρινόμαστε με επαγγελματικό τρόπο ακόμα και στην πιο απαιτητική εκδήλωση. Διαθέτοντας απλόχωρους, υψηλής αισθητικής και ασφαλείς εσωτερικούς χώρους δεξιώσεων, το Demetra Restaurant, τη σκεπασμένη βεράντα αλλά και το Dionysos Bar, στεγάζει ιδανικά την ανάγκη σας να είναι αυτή μια από τις ομορφότερες μέρες στη ζωή του μωρού σας! Σε συνεργασία με τους έμπειρους διοργανωτές και το εξειδικευμένο προσωπικό του, το SEMELI HOTEL μπορεί να οργανώσει για εσάς την τέλεια δεξίωση βάπτισης, γι' αυτό κανονίστε σήμερα κιόλας μια ξενάγηση στους υπέροχους χώρους του! 

 

Μάθετε περισσότερα

Blog Categories:

wedding area english