Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Σας παρουσιάζουμε 5 βασικές αρχές στο σχεδιασμό ενός ανοιξιάτικου γάμου που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υπέροχο και αρμονικό αποτέλεσμα.

inner 35

Η άνοιξη αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες εποχές για την τέλεση ενός γάμου, καθώς η αναγεννημένη φύση προσφέρει πλουσιοπάροχα ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό, γεμάτο χρώματα και αρώματα! Η μεγάλη ημέρα του γάμου σας έφτασε, λοιπόν, και η άνοιξη συμμαχεί μαζί σας στο να οργανώσετε τον πιο παραμυθένιο και ρομαντικό γάμο! Κατανοούμε, φυσικά, πως η όλη διαδικασία της οργάνωσης μπορεί να είναι τόσο χαρούμενη και δημιουργική όσο και αγχωτική, αλλά με τον σωστό σχεδιασμό είναι βέβαιο πως θα τα έχετε όλα στην εντέλεια!

Εφαρμόζοντας τις παρακάτω βασικές αρχές στον σχεδιασμό ενός ανοιξιάτικου γάμου είναι βέβαιο πως θα συνθέσετε ένα υπέροχο και αρμονικό αποτέλεσμα, ξεκλειδώνοντας παράλληλα την απόλυτη επιτυχία του μυστηρίου και της δεξίωσης που θα ακολουθήσει.

1) Νυφικό

νυφικό

Οι ανοιξιάτικες νύφες κλέβουν όλα τα βλέμματα, καθώς χαρακτηρίζονται από σικ και σοφιστικέ ύφος. Τα περισσότερα νυφικά αυτή την εποχή δανείζονται λίγη από τη λάμψη της φύσης, για αυτό και πολύ συχνά αποτυπώνονται σε αυτά floral μοτίβα και πολλές διαφάνειες. Ανάλογα με τον σωματότυπο κάθε νύφης, κυριαρχούν οι αμπίρ αλλά και οι mermaid γραμμές, που δίνουν ένα εξαιρετικά αριστοκρατικό και ρομαντικό ύφος στο ωραιότερο φόρεμα της ζωής σας. Πολλές νύφες επιλέγουν να στολίσουν επιπλέον το νυφικό τους ή τα μαλλιά τους με φρέσκα ανοιξιάτικα λουλούδια, όπως πετούνιες, γιασεμιά, βερβένες και μαργαρίτες. 

2) Παπούτσια

Την άνοιξη η σύνδεση με τη φύση είναι ακόμα πιο έντονη, για αυτό και μάλλον πρέπει να ξεχάσετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, ειδικά αν ο γάμος σας γίνεται σε εξωτερικό χώρο και μέσα στη φύση. Ανάλογα με το ύψος σας, επενδύστε σε μεσαίου ύψους πέδιλα, τα οποία μπορούν να φέρουν διακοσμητικά στοιχεία εμπνευσμένα από τη φύση, όπως ραμμένα λουλούδια ή γιρλάντες λουλουδιών στις μπαρέτες. Αν το νυφικό σας είναι, ωστόσο, πολύ εντυπωσιακό, προτιμήστε πιο… ήσυχα παπούτσια, ακόμα και κομψές μπαλαρίνες. 

3) Διακόσμηση

Διακόσμηση

Οι θεματικοί γάμοι, όπως αυτοί της άνοιξης, παρουσιάζουν το πλεονέκτημα πως μπορείτε εκ των προτέρων να εστιάσετε σε συγκεκριμένα χρώματα, μοτίβα και διακοσμήσεις, έτσι ώστε να μην πελαγοδρομείτε ανάμεσα σε αμέτρητες επιλογές και συνδυασμούς. Ο ιδανικός ανοιξιάτικος γάμος πρέπει να παρουσιάζει ένα αέρινο και φίνο αισθητικό αποτέλεσμα που θα αντανακλάται παντού. Από το νυφικό και τη διακόσμηση, μέχρι την τούρτα και τη δεξίωση, όλα πρέπει να κινούνται σε πιο λιτές και φυσικές γραμμές, χωρίς να χάνουν σε κομψότητα και εντυπωσιακές συνθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν, τι άλλο, τα ανοιξιάτικα χρώματα και λουλούδια!

4) Τούρτα

Τα σχέδια τούρτας που εμπνέονται από την άνοιξη είναι κυριολεκτικά απεριόριστα. Είναι μάλιστα τόση μεγάλη η ποικιλία που μπορείς πολύ εύκολα να μπερδευτείς. Για να κρατήσετε μια ισορροπία, αποφασίστε εκ των προτέρων το σχήμα της και ανάλογα με αυτό προχωρήστε στη διακόσμησή της. Είναι αυτονόητο πως μια γαμήλια τούρτα την άνοιξη δεν μπορεί παρά να διαθέτει φρέσκα λουλούδια και στεφάνια από ευφάνταστες χρωματιστές και αρωματικές ανθοσυνθέσεις, ενώ δυναμικά στο παιχνίδι των εντυπώσεων μπαίνουν και οι κορδέλες που χαρίζουν έναν ρομαντικό τόνο και μια vintage αισθητική. Διαλέγοντας μια μονόχρωμη και ενιαία βάση, διακοσμητικά μπορείτε να αξιοποιήσετε αναρίθμητα ανοιξιάτικα φυσικά στοιχεία, όπως ανθισμένα κλαδιά αμυγδαλιάς ή κερασιάς.

5)  Χρώματα

Χρωματα

Πρωταγωνιστεί, όπως είναι φυσικό, το ροζ και λευκό, ενώ ιδιαίτερα αγαπητές είναι και οι παστέλ αποχρώσεις που μπορούν να συνδυαστούν πολύ εύκολα με πιο έντονες λεπτομέρειες. Το πράσινο και το μπλε μπορούν να επενδύσουν διακοσμητικά βασικές αρτηρίες του γάμου. Πάντως, σε γενικές γραμμές, όλοι οι τόνοι, ακόμα και τα πιο θερμά χρώματα, ακολουθούν τις πιο ήπιες και ήσυχες αποχρώσεις τους. 

Οι ανοιξιάτικοι γάμοι ξεχωρίζουν ομολογουμένως για το στυλ τους, για αυτό και αξίζει να δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή στα σημεία που προαναφέραμε. Αν χρειάζεστε, όμως, περισσότερη έμπνευση και βοήθεια ώστε να οργανωθείτε καλύτερα, οι έμπειροι wedding planners του SEMELI HOTEL μπορούν να απογειώσουν με τις ιδέες τους αυτή τη μοναδική για εσάς ημέρα! To να οργανώνει κανείς, εξάλλου, το γάμο του οποιαδήποτε εποχή σε μια από τις ξεχωριστές αίθουσες δεξιώσεων του ξενοδοχείου μας αποτελεί από μόνο του μια πολύτιμη εμπειρία που θα αναπολείτε πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek