Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

inner2

Σχεδόν πάντα υπήρχαν και υπάρχουν ζευγάρια που επιθυμούν να τελέσουν το γάμο τους σε έναν στενότερο κύκλο ανθρώπων με τους οποίους νιώθουν πιο οικεία. Με τους περιορισμούς της πανδημίας, αυτή η άποψη βρήκε όλο και πιο γόνιμο έδαφος και σύντομα αποτέλεσε την ιδανική διέξοδο για τα μελλόνυμφα ζευγάρια στην εποχή της αναγκαίας κοινωνικής αποστασιοποίησης.  

Με αυτά στο μυαλό, οι γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις απόκτησαν μια ολότελα νέα ταυτότητα, που ανοίγει πολύ ενδιαφέρουσες και φρέσκες προοπτικές σε έναν τομέα που έμοιαζε να υποφέρει τα τελευταία χρόνια από τα στενά κλισέ. 

Αν, λοιπόν, είχατε μέχρι τώρα συνδέσει τους micro weddings με τη στέρηση και τις περιορισμένες επιλογές, καιρός να αναθεωρήσετε. Οι παρακάτω ιδέες αποδεικνύουν πως είναι απόλυτα εφικτό να διοργανώσετε έναν εντυπωσιακό γάμο ακόμα και με έναν μικρό αριθμό καλεσμένων.   

Τελετή και ταξίδι του μέλιτος, 2 σε 1! 

Οι λιγότεροι καλεσμένοι συνεπάγονται και αισθητά μειωμένα έξοδα για τη δεξίωση ή την τελετή. Αξιοποιήστε αυτό το πλεονέκτημα με το να επενδύσετε ένα καλό ποσό στη δημιουργία του παραμυθένιου σκηνικού που πάντα ονειρευόσασταν για το γάμο σας. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που τολμούν να οργανώσουν το γάμο τους σε ένα νησί ή έναν όμορφο ορεινό προορισμό, συνδέοντας για πάντα την κοινή τους ζωή με τις εικόνες και τα συναισθήματα που αφυπνίζει αυτό το μέρος. Εκτός αυτού, ένας destination wedding παρέχει τη δυνατότητα για να συνδυάσετε την τελετή με το ταξίδι του μέλιτος! Το γεγονός δε πως θα έχετε λίγους καλεσμένους σάς επιτρέπει να προϋπολογίσετε κάποια έξοδα και για τους ανθρώπους που θα παρευρεθούν και θα σας τιμήσουν στην πιο μεγάλη σας μέρα.  

Ένας γάμος αυστηρά προσωπική υπόθεση! 

inner4

Πόσο μετράει η γνώμη των άλλων στο να μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα όσα αισθανόμαστε; Αν κρίνουμε από τα στερεότυπα και τις τυπικότητες που συνοδεύουν έναν πολυπληθή γάμο, το άγχος των μελλόνυμφων εκτοξεύεται όταν τους επεξεργάζονται εκατοντάδες μάτια ταυτόχρονα. Στους μικρούς γάμους, τα πράγματα είναι πιο ευέλικτα, οι καλεσμένοι κατά κανόνα αποτελούνται από πιο οικεία πρόσωπα κάτι που απελευθερώνει την ίδια τη διάθεση του ζευγαριού! Σαφώς μπορείτε να κρατήσετε την επισημότητα, αν αυτό σας αρέσει, αλλά η αίσθηση πως δεν ελέγχεται και δεν σχολιάζεται κάθε σας κίνηση, είναι λυτρωτική! Μπορείτε, λοιπόν, να ξεφύγετε από τις παραδοσιακές νόρμες, να παραλείψετε ό,τι δεν σας αρέσει ή ακόμα και να πρωτοτυπήσετε με ιδέες που ίσως να μη δοκιμάζατε μπροστά σε μεγαλύτερο κοινό (π.χ. μια πιο εκκεντρική διακόσμηση, λίγο πιο εναλλακτικές μπομπονιέρες ή ένα μικρό ξωκλήσι που διστάζατε να κλείσετε γιατί θα αγκομαχούσαν οι περισσότεροι καλεσμένοι σας να το εντοπίσουν στο χάρτη!) 

Η ψυχαγωγία αποκτά νέες διαστάσεις 

Αν είστε αναγκασμένοι να οργανώσετε τη δεξίωσή σας χωρίς μουσική ή χορό, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθείτε τη διασκέδαση! Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να κάνετε τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας να περάσουν καλά και να περιγράφουν το γάμο σας με τα καλύτερα λόγια. Σκεφτείτε τις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου της δεξίωσης, έτσι ώστε μαζί με έναν έμπειρο wedding planner να ετοιμάσετε μια σκαλέτα παιχνιδιών και happenings που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Παίξτε με την ψυχή σας επιδαπέδια ντάμα με τους τους καλεσμένους σας ως πιόνια, οργανώστε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού ανά ομάδες καλεσμένων, διασκεδάστε παίζοντας γαμήλιο Τaboo, οργανώστε challenges και αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που θα απολαύσουν όλοι. 

Βάλτε την προσωπική σας πινελιά στις μπομπονιέρες 

inner3

Ο μικρότερος αριθμός καλεσμένων οδηγεί σε αύξηση του προϋπολογισμού σας για τη διακόσμηση, την προσωπική σας περιποίηση, αλλά και τις… μπομπονιέρες. Ως τα κατεξοχήν αναμνηστικά του γάμου σας, σας δίνεται η ευκαιρία να είναι απόλυτα ξεχωριστές και ιδιαίτερες. Είτε φέρουν την υπογραφή ενός επώνυμου designer, είτε είναι φτιαγμένες από πολυτελή υλικά, οι μπομπονιέρες της λαμπερής αυτής ημέρας μπορούν να απευθύνονται εξατομικευμένα σε κάθε καλεσμένο, δίνοντας το έναυσμα για απίστευτες συνθέσεις και δημιουργίες που ξεφεύγουν από την τυποποίηση και τη μαζική παραγωγή.  

Είναι παραπάνω από έναν χρόνο που η συγκυρία της πανδημίας άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή μας και μας έμαθε να «διαβάζουμε» διαφορετικά συνθήκες και καταστάσεις που μέχρι πριν θεωρούσαμε δεδομένες. Ακόμα και οι πιο προσωπικές μας στιγμές κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε πιο ευέλικτα σχήματα και να εστιάσουν πλέον όχι τόσο πολύ στον τύπο αλλά στην ουσία των πραγμάτων.  

Οι micro weddings αποτελούν, λοιπόν, αυτή τη στιγμή όχι μια λύση ανάγκης, αλλά μια μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας και να απολαύσετε το γάμο σας με έναν ολότελα ξεχωριστό τρόπο. Μακριά από τις comme il faut καταστάσεις, που δεν ταιριάζουν πάντα σε όλους, αυτού του τύπου οι γάμοι μοιάζει να έχουν έρθει για να μείνουν, ανεξαρτήτως πανδημίας.  

Στο SEMELI HOTEL σας περιμένουμε με τις μοναδικές και πρωτότυπες ιδέες μας, για να χαρείτε το γάμο σας στους υπέροχους χώρους μας όπως εσείς πραγματικά τον ονειρεύεστε! 

 

Επικοινώνησε μαζί μας

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek