Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Είναι αλήθεια πως ορισμένες παραλίες της Κύπρου είναι τόσο ονειρικές, τόσο όμορφες, ώστε έχουν κυριολεκτικά μαγέψει ντόπιους και επισκέπτες, προσελκύοντας χιλιάδες από αυτούς κάθε χρόνο. Συχνά, όμως, η πολυκοσμία δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε πραγματικά τη γοητεία τους, ενώ παράλληλα μας στερεί την ομορφιά άλλων παραλιών που συχνά είναι εξίσου ή ακόμη ομορφότερες, απλά είναι λιγότερο γνωστές.

Στις παρακάτω γραμμές, θα ανακαλύψετε υπέροχα «πετράδια» στις ακτές της Κύπρου – εκπληκτικές παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε αυτό το καλοκαίρι!

Θαλασσινές Σπηλιές

Θαλασσινές Σπηλιές (Πέγεια - Πάφου)

Το όνομα της παραλίας προετοιμάζει τέλεια τη διάνοια για αυτό που θα αντικρίσουν τα μάτια. Επιβλητικοί, πανύψηλοι βράχοι ορθώνονται κάθετα πάνω από σμαραγδένια νερά, σε μια παραλία που απλώνεται για αρκετές δεκάδες μέτρα κατά μήκος της ακτής.  

 

Κάτερκο & Σειρήνες (Αγία Θέκλα - στα σύνορα της Σωτήρας και της Αγίας Νάπας)

Το Κάτερκο είναι ένα μικρό παράκτιο πετράδι ανάμεσα στην Ποσειδώνα και τις Σειρήνες στην Αγία Θέκλα. Ο ορμίσκος σχηματίζει μια αμμώδη φεγγαρόσχημη ακτή, που σπάνια συγκεντρώνει περισσότερους από 4-5 λουόμενους.

Οι διπλανές Σειρήνες, παρότι πολύ μεγαλύτερη και εξίσου όμορφη παραλία, σπάνια συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Οι Σειρήνες είναι οργανωμένη πλαζ, με όλες τις ανέσεις, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς και για όσους θέλουν να περάσουν όλη τη μέρα στην παραλία, γευματίζοντας και απολαμβάνοντας το καφεδάκι τους εκεί.  

 

Κούριο - Παραλία Ζαπάλο (Επισκοπή Λεμεσού)

Το Ζαπάλο είναι μια υπεροχή, αμμουδερή παραλία που απλώνεται για σχεδόν 800 μέτρα, με κρυστάλλινα δροσερά νερά και πανέμορφα τοπία ολόγυρά του.

Μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας τον δρόμο που οδηγεί από το Κούριο στο τοπικό Ιερό του Απόλλωνα. Απλά θα χρειαστεί να περπατήσετε το τελικό τμήμα της διαδρομής, καθώς είναι αδύνατο να περάσει αυτοκίνητο από εκεί. Ετοιμαστείτε για λίγο ποδαρόδρομο μα, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο!  

 

Κρυονέρι Λευκωσίας (Κάτω Πύργος – Πάφος)

Πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, στην περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας, βρίσκεται το γραφικό Κρυονέρι, μια μικρή, μα καλά οργανωμένη παραλία με δροσερά, πανέμορφα νερά.  

Παραμάλι

Παραμάλι  (25 χλμ. δυτικά της Λεμεσού)

Το Παραμάλι, μεταξύ Λεμεσού και Πάφου, είναι κάπως δύσκολο να το βρει κάποιος που δεν έχει ξαναπάει, μα πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ο καλύτερος τρόπος να το βρείτε είναι να ρωτήσετε τους ντόπιους. Μόλις φτάσετε, θα ανακαλύψετε μια υπέροχη υδάτινη όαση, ιδανική για όσους λατρεύετε τα απομονωμένα ήσυχα μέρη.

 

Φάρος (Περβόλια - Λάρνακα)

 Ο Φάρος είναι μια πραγματικά αχανής παραλία που, λόγω μεγέθους, έχει αρκετά σημεία που είναι πιο ερημικά μα εξίσου όμορφα. Πασίγνωστη για τα κρυστάλλινα νερά τους, η παραλία του Φάρου είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά που λατρεύουν τις ολοήμερες εκδρομές δίπλα στο κύμα.  

 

Πεζουνόσπηλιοι (Κάππαρη – Παραλίμνι - Αμμόχωστος)

Σε αντίθεση με την παραλία του Φάρου, οι Πεζουνόσπηλιοι είναι μια μικρή και αρκετά δυσπρόσιτη παραλία. Μόλις καταφέρεις να κατεβείς τα αυτοσχέδια σκαλοπάτια που σε οδηγούν στη χαλικωτή της άμμο, θα ανακαλύψεις τα βαθυγάλανα νερά της και τις βραχώδεις παρειές της – ιδανικό σκηνικό για υποβρύχιες εξερευνήσεις ή ακόμη και για ψάρεμα. 

 

Ωμέγα (Πηγαίνια - Κάτω Πύργος – Πάφος) 

Μια ματιά κι ο επισκέπτης καταλαβαίνει αμέσως γιατί ονομάστηκε έτσι η συγκεκριμένη παραλία. Με ρηχά, αναζωογονητικά νερά που είναι αρκετά πιο ζεστά ακόμη και τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, η παραλία αντανακλά το φως του ήλιου στη χρυσαφένια της αμμουδιά. Ρομαντική και με τις στοιχειώδεις ανέσεις, είναι η τέλεια επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή κοντά στην Λευκωσία.

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα της διαμονής στη Λευκωσία είναι η δυνατότητα που σου δίνει να βρεθείς σε οποιαδήποτε ακτή του νησιού στον ίδιο περίπου χρόνο και να ανακαλύπτει κάθε μέρα και μια καινούργια μαγευτική παραλία!

Κλείσε τώρα το δωμάτιό σου στο SEMELI Hotel.

Κάνε κράτηση

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek