Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Η Λευκωσία ξέρει πώς να ελκύει τον επισκέπτη της, προσκαλώντας τον σε ένα γοητευτικό σεργιάνι στα μονοπάτια της μακρόχρονης ιστορίας της. 

inner 38

Φωλιασμένη στο κεντρικό τμήμα του νησιού της Αφροδίτης, η Λευκωσία ξέρει πώς να ελκύει τον επισκέπτη της, προσκαλώντας τον σε ένα γοητευτικό σεργιάνι στα μονοπάτια της μακρόχρονης ιστορίας της. Στους σύγχρονους ρυθμούς της μπορεί κανείς να αφουγκραστεί ατόφιες μνήμες του χθες, σε ένα γεφύρωμα που σέβεται τις ανάγκες τόσο του ταξιδιώτη που θέλει να διασκεδάσει στο κοσμοπολίτικο κάδρο της, όσο και εκείνου που αναζητά να αναπνεύσει τη μοναδική της κουλτούρα και να ανακαλύψει το ανάγλυφο ψηφιδωτό του πολιτισμού της. 

Η πλούσια ιστορία της πόλης αποτελεί έναν αυτοτελή λόγο επίσκεψης για τον ταξιδιώτη. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που η Λευκωσία αποτελεί πνευματική πολιτιστική κοιτίδα αλλά και λίκνο πολλών σημαντικών πολιτιστικών οροσήμων όχι μόνο για το νησί αλλά και για τον ελληνισμό γενικότερα. Πέρα από τις πολύβουες λεωφόρους και τις αστραφτερές επιγραφές, κρύβεται μια πόλη που παραδίδεται στη μυστηριακή ατμόσφαιρα του χθες και εξιτάρει τη φαντασία. 

Κάθε άνοιξη η πόλη προσελκύει ταξιδιώτες που επωφελούνται από το ευχάριστο κλίμα και επιδίδονται σε τέτοιες περισσότερο εσωτερικές ανακαλύψεις στα κυριότερα μνημεία της, στα μουσεία, στις ιστορικές πλατείες, αλλά και στα πολλά πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα αυτή την εποχή. Με ορμητήριο το SEMELI HOTEL, στο πιο κομβικό σημείο της πολυσύχναστης πόλης, πλήθος επισκεπτών ανακαλύπτουν μία πόλη πίσω από την πόλη.

αφετηρία το SEMELI HOTEL

Σε αυτή τη Λευκωσία που φορά τα πέπλα της ιστορίας, με αφετηρία το SEMELI HOTEL ξεκινάμε το σεργιάνι του στις ζωντανές αναμνήσεις της πόλης περνώντας μέσα από τους εξής σταθμούς:

  • τα φυλακισμένα μνήματα των κεντρικών φυλακών της Λευκωσίας, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι τάφοι των Καραολή και Δημητρίου, αλλά και ακόμα επτά ηρώων της εποχής της Αγγλοκρατίας. 
  • τα cafes και τα bistros της Εθν. Μακαρίου για να χαρίσουμε στον ουρανίσκο μας το δώρο της Κουμανταρίας, στις γλυκές γουλιές της οποίας ο χρόνος γυρνά αιώνες πίσω.  
  • το Αρχαιολογικό Μουσείο που διαθέτει εκθέματα από τη Νεολιθική ως τη Βυζαντινή εποχή. Στις προθήκες των εκθεμάτων του αντανακλάται ζωηρά η πολυκύμαντη και μακραίωνη πορεία του νησιού. 
  • τη Λαϊκή Γειτονιά, όπου διατηρείται ανάγλυφος ο παραδοσιακός χαρακτήρας της παλιάς πόλης, παρέχοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να ατενίσουμε γνήσιες κατασκευές λαϊκής τέχνης αλλά και να χαθούμε σε μια πολύχρωμη αγορά με τοπικά και αυθεντικά προϊόντα που μοσχοβολούν αληθινή Κύπρο.
  • τα πολυάριθμα κτίσματα βενετσιάνικου, οθωμανικού αλλά και γοτθικού αρχιτεκτονικού ρυθμού που αποτυπώνουν πιστά τις επάλληλες διαφορετικές κτήσεις του νησιού και ακόμα και σήμερα συμβάλλουν έντονα και βάζουν τη σφραγίδα τους στη διαμόρφωση της πολυπολιτισμικής ταυτότητας και κουλτούρας της πόλης. 

Αυτή είναι η Λευκωσία που οι άνθρωποι του πνεύματος λατρεύουν να επισκέπτονται. Μια πόλη που ενθουσιάζει κάθε αναζητητή του πνεύματος που θέλει να περπατήσει νοερά σε μια πόλη ιδανική στέγη ανατολής και δύσης. Κάθε στάση στα παραπάνω σημεία, λοιπόν, συνθέτει μια διαφορετική, αλλά και μια πολύ πιο ουσιαστική γνωριμία με την πόλη.

Conclusion

Και, όπως ξεκινήσαμε, έτσι και κλείνοντας αυτή τη διαδρομή, τα βήματά μας πάντα θα μας οδηγούν πίσω στο φιλόξενο, απόλυτα αντάξιο του κυπριακού πνεύματος, SEMELI HOTEL! Στο υπέροχο περιβάλλον του μας περιμένει μονάχα μια αναζωογονητική βραδινή ανάπαυλα πριν μας βρει το επόμενο πρωί πάλι στην αναζήτηση νέων πολιτιστικών ανακαλύψεων στην πόλη που δεν σταματά ποτέ να αλλάζει. Τη Λευκωσία!

Blog Categories:

wedding area english