Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Η γυμναστική στις μέρες μας έχει την τιμητική της στον χώρο της διαφήμισης. Όπου κι αν στραφούμε, βλέπουμε καλλίγραμμες νεαρές και γραμμωμένους νεαρούς να καλούν τον κόσμο να γυμναστεί – μόνο που το κάνουν αυτό τονίζοντας, σχεδόν αποκλειστικά, δύο μόνο λόγους: το αδυνάτισμα και την ομορφιά.

Με άλλα λόγια, περνούν το μήνυμα πως η γυμναστική έχει αξία ως ασχολία μόνο αν θες να χάσεις βάρος, ή να γίνεις πιο ελκυστικός στο αντίθετο φύλο και να βελτιώσεις την εμφάνισή σου. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς δεν βοηθά τον μέσο άνθρωπο να καταλάβει πως η γυμναστική προσφέρει ένα σωρό άλλα οφέλη, που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τόσο την υγεία, όσο και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί να σας ωφελήσει η τακτική σωματική άσκηση; Ανακαλύψτε τους παρακάτω…

 

  • Ενισχυμένα Οστά

Τα οστά έχουν την τάση να αυξάνουν την οστική τους πυκνότητα όταν το σώμα ασκείται τακτικά, ώστε να αντέξουν δίχως τραυματισμούς ή φθορές την επιπλέον πίεση και την αύξηση της μυϊκής μάζας. Συνεπώς, η γυμναστική συμβάλλει στην υγεία των οστών, όπως επίσης και στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης – που αποτελεί πραγματική μάστιγα για τη σύγχρονη γυναίκα.

 

  • Βελτιωμένη Καρδιαγγειακή Λειτουργία

Η σημασία της άσκησης για την υγεία της καρδιάς είναι πασίγνωστη. Η γυμναστική βοηθά την καρδιά να καταπολεμά την ταχυπαλμία σε στιγμές έντασης, ενώ παράλληλα βοηθά τον μυϊκό της ιστό να γίνει ελαστικότερος και πιο ανθεκτικός. Να γιατί όσοι ασκούνται τακτικά αντιμετωπίζουν πολύ μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και στεφανιαίας νόσου.

 

  • Υγιές και Λαμπερό Δέρμα

Υγιές και Λαμπερό Δέρμα

Η γυμναστική βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματος μέσω του ιδρώτα και, συνεπώς, κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές. Μάλιστα στους εφήβους, βοηθά στη μείωση των έντονων συμπτωμάτων της ακμής.

 

  • Ισχυρότερο Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η γυμναστική είναι η καλύτερη αντιβίωση! Έρευνες αποδεικνύουν ξανά και ξανά πόσο λιγότερο ευάλωτοι σε διάφορες ασθένειες είναι όσοι γυμνάζονται κάθε εβδομάδα, αρκεί φυσικά αυτό να γίνεται με μέτρο και προσοχή.

 

  • Εύρυθμος και Ανώδυνος Κύκλος

Η τακτική γυμναστική μπορεί να βοηθήσει πολύ γυναίκες που έχουν άστατο ή επώδυνο εμμηνορροϊκό κύκλο, ενώ ανακουφίζει κι από διάφορα συμπτώματα του λεγόμενου προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως η κυκλοθυμία και το αίσθημα εξάντλησης.

 

  • Περισσότερη Ενέργεια

Περισσότερη Ενέργεια

Έχετε προσέξει πόσο αναζωογονημένοι νιώθετε μετά τη γυμναστική; Το σώμα απελευθερώνει ορμόνες και άλλα στοιχεία που «ξυπνούν» τους ιστούς και τον μεταβολισμό μας, πλημμυρίζοντάς μας με ενέργεια! Όσο συστηματικά ασκείστε, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια θα έχετε.

Αυτό με τη σειρά του θα επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας: θα δείτε τρομερή διαφορά στην εργασιακή σας απόδοση (ή στις σχολικές επιδόσεις για νεότερα άτομα και σπουδαστές), ενώ οι δουλειές του σπιτιού θα γίνονται πιο γρήγορα και ποιοτικά. Θα διαπιστώσετε επίσης ότι θα έχετε καλύτερη μνήμη, θα συγκεντρώνεστε πιο εύκολα και θα μαθαίνετε νέες δεξιότητες σε πολύ μικρότερο χρόνο.

 

  • Πιο Χορταστικός και Ξεκούραστος Ύπνος

Πιο Χορταστικός και Ξεκούραστος Ύπνος

Ναι, η γυμναστική βοηθά και στον ύπνο, γιατί πολύ απλά βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει την ένταση και, άρα, να χαλαρώσει! Ο καλός ύπνος, με τη σειρά του, έχει τρομερά οφέλη για τον οργανισμό και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.  

 

  • Ευεξία και Αυτοπεποίθηση

Μπορεί να βαριέστε κάπως τη γυμναστική, αλλά μόλις την ολοκληρώνετε, δεν σας πλημμυρίζει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης, ενισχυμένου αυτοσεβασμού και ευεξίας; Αυτό δεν είναι, φυσικά, τυχαίο: κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα απελευθερώνει ορισμένες ουσίες που λέγονται «ενδορφίνες», οι οποίες προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας σε όλο το σώμα. Είναι, επίσης, τεκμηριωμένο πως η άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση της δυσθυμίας, της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών νοσημάτων.

 

Ναι, η τακτική γυμναστική δεν μας αδυνατίζει μόνο ή απλά μας ομορφαίνει. Μας χαρίζει ένα υγιές και δυνατό σώμα, μας κάνει πιο ευτυχισμένους και βελτιώνει πολύ την καθημερινή μας ζωή.

Μήπως να εκμεταλλευτείτε τα νέα προγράμματα γυμναστικής του Semeli Hotel; Θα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στη διάνοια και το σώμα σας!

Μάθετε περισσότερα

Blog Categories:

wedding area english